New York Cheesecake med jordbær sirup

05.01.2014
00:52

I dag har vi bedt venner til middag, og etter tung julemat blir det i dag Thai papayasalat og kylling Panang curry. Elsker Thai mat med masse grønnsaker og mange smaker.

Jeg skulle vel kanskje holdt på den thailandske menyen til dessert også, men siden jeg elsker å bake kake ble det en New York cheesecake. Den er noe mektig, så jeg serverer den med friske jordbær og

jordbærsirup for en noe friskere variant. 



 

 Ingredienser: 

Bunn:

250 g Digestive kjeks

1 ss brunt sukker

150 g smeltet smør

 

Ostefyll:

800 g philadelfiaost

2,5 dl sukker

2 ss hvetemel

frø fra 2 vaniljestenger

4 store egg

 

Topping:

150 g rømme

150 g vaniljekesam

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker

 

 

Slik gjør du:

Knus kjeksen i en food prosessor, bland inn sukker og smeltet smør.

Ha bakepapir i en rundt form kledd med bakepapir. Et tips er å lage høy kant med bakepapir da kaken kan heve noe under steking. Det er også lurt å dekke kantene med aluminiumsfolie, siden det kan renne

smeltet smør ned i bunnen på komfyren under steking hvis ikke formen er helt tett.

Sett bunnen i kjøleskapet.

 

Pisk sammen kremost og sukker i en mikser. tilsett mel og vaniljefrø og miks noen minutter.

Ha så i eggene, ett av gangen og miks 30 sekunder mellom hvert egg. 

Hell blandingen over bunnen, og stek på nederste rille, 180 grader i 1 time.

 

Ta kaken ut og la den avkjøle i 30 minutter. 

Lag toppingen ved å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Hell så over bunnen, og sett den tilbake i ovnen på lik varme i 15 minutter til.

 

Ta kaken ut og la den avkjøle helt, gjerne i kjøleskap over natten, IKKE ta den ut av formen.

Når kaken er blitt kald fjerner du formen og løfter kaken foriktig ut uten å snu den på hodet.

Jordbær sirup:

Ha 400 g frosne jordbær, 8 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Kok i 10 minutter.

Ta kjelen av platen og mos bærene med en stavmikser. Sil blandinen over en sikt, og ha sirupen tilbake i kjelen. Kok i 10 minutter til så den tykner noe.

Sett kaldt.

Rett før kaken skal serveres dypper du friske jordbær i sirupen og legger på toppen av kaken. Noe av sirupen kan helles over rett før servering.

Smaker himmelsk:-)))



Ha en strålende helg videre:-)

-Anette-

 


3 kommentarer

Stina 05.01.2014 01:00
Å herregud, det der så jo ikke godt ut i det hele tatt! *sikle* Oppskrift lagret, her skal det bakes:)
Navn 05.01.2014 01:45
Nam:) ser veldig godt ut:)
Cakefairy 05.01.2014 13:53
Stina: Så bra:-) Den er veldig enkel å bake hvis man følger step by step forklaringen. Og som jeg skrev i oppskriften bør man dekke hele formen med aluminiumsfolie, både bunn og kanter. Da min var ferdig stekt var folien full av smeltet smør, så dette hadde runnet ut inne i ovnen uten folien?lykker til og god søndag:-)

Skriv en ny kommentar

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits