Snickers kake med karamell

23.01.2014
18:28

I dag er formen kjip så da er det godt å trøstebake. Og ingenting slår en real kaloribombe på kjipe dager!

De fleste snickerskake oppskrifter har ikke karamell i seg, men jeg syns at karamell er på sin plass i en slik kake. Prøvde meg litt frem og endte på denne oppskriften til en stor langpanne (denne er fin å fryse)

Ingredienser:

Bunn:

9 eggehviter

7,5 dl sukker

300 g Ritz kjeks

375 g salte peanøtter

3 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

 

Karamell:

1,5 dl lys sirup

1,5 dl sukker

1,5 dl fløte

2 ts vaniljesukker eller frø fra to vaniljestenger

 

Sjokoladekrem:

9 eggeplommer

1,5 dl fløte

150 g smør

150 g koke sjokolade

150 g sukker


Slik gjør du:

Pisk romtempererte eggehviter i en tørr bolle til de skummer og stivner

Ha i litt og litt av sukkeret, og pisk til en stiv marengs.

Knus kjeks i en food prosessor eller med en sleiv, og grovhakk peanøttene

Bland inn bakepulver og vaniljesukker i kjeks/nøtte blandingen.

Vend dette inn med en slikkepott i marengsen.

Ha blandingen i en bakepapirkledd langpanne.

Stek midt i ovnen, 180 grader i 25-28 minutter

 

Lag karamellen.

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring.



Kok på middels varme i 25 minutter, rør av å til

Får å se om karamellen er ferdig, tar du et glass kaldt vann og drypper en dråpe ned i vannet. Stivner karamell dråpen med en gang er den ferdig.

Sett til avkjøling i kjøleskap

 

Lag sjokoladekremen.

Ha fløte, sukker og eggeplommer i en kjele

Kok opp og rør til det tykkner. Det tar ca 3 minutter.

Ta blandingen av kjelen og rør inn sjokolade og mykt smør. Rør til alt er smeltet sammen. Sett i kjøleskap til avkjøling

Når bunnen er kald og toppingene er avkjølt, brer du først karamellen over bunnen, så sjokoladen på toppen.

Karamellen må være litt varm når den tas på, hvis ikke stivner den og blir vanskelig å bre utover.

Dryss over peanøtter hvis du vil.

En skikkelig mektig god kake, som egner seg fint til  å fryse.

Denne oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne eller rund form.

God torsdagskveld kjære lesere:-)

-anette-





    

2 kommentarer

Eli-Birgithe Kristiansen 23.01.2014 18:30
Naam!!
Kamilla Haaland 23.01.2014 18:44
Åh, ble ikke mindre godterisjuk av dette innlegget, hehe! Så dødsgodt ut!

Skriv en ny kommentar

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits