Chocolate heaven:-)

31.01.2014
19:58

Endelig fredag igjen, og i dag fikk jeg lyst til å lage en nydelig sjokolade drøm av en kake..pure heaven!

Denne kaken har en litt klissete bunn, og toppes med en fudge sjokoladekrem.

Den er enkel å lage, men tar noe tid å avkjøle. Lag den gjerne dagen i forveien




Ingredienser:

Bunn:

100 g smeltet smør

2 egg

3 dl sukker

1,5 dl hvetemel

5 ss kakao

1 ss vaniljesukker

1/2 ts salt

 

Sjokolade fudge glasur:

2 dl fløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

100 g mykt smør

100 g kokesjokolade

 



Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele.

Pisk opp eggene lett i en kjøkkenmaskin med stålvisp.




Ha i sukker, kakao, mel og vaniljesukker og pisk godt sammen. Hell i smeltet smør og pisk til en glatt røre.




Has i en rund springform, 24 cm i diameter.

Stek midt i ovnen, 175 grader i 20 minutter.

Avkjøles i formen



Så lager du sjokoladekremen.

Ha fløte, sukker og sirup i en kjele og varm opp.

 

Brekk sjokoladen i biter og rør inn. Kok på svak varme i 15 minutter til den tykner noe.

Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Settes til avkjøling, men pass på at den ikke stivner.

Kremen skal fortsatt være lunken og flytende når du heller den over bunnen som fremdeles er i formen.

Settes i kjøleskap i minst 3 timer eller over natten.

Jeg har laget "spiral" pynt i hvit sjokolade på denne kaken.

Smelt hvit sjokolade over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann eller damp i sjokoladen, da vil den stivne.

Hvit sjokolade tåler varme dårlig, så ikke la den bli mer enn 40 grader varm.

Hell den så i en sprøytepose, og klipp et lite hull.

Lag først en spiral på kaken, begynn på midten og jobb deg utover. Spiralen trenger ikke være jevn.

Benytt en ren smørekniv. Sett den i midten og dra forsiktig rett ut til kanten. "Del" kaken først i 2, så 4-8-12 osv. Lag så mange deler du selv ønsker.

Som litt ekstra pynt tok jeg resten av den hvite sjokoladen og smurte tynt på et bakepapir. Jeg smeltet noen biter mørk sjokolade i mikro, og tok 3-4 dråper oppå den hvite sjokoladen og smurte sammen med en gaffel for et marmorert mønster. Settes i fryseren til den stivner, brekk i biter og settes på kaken:-)



Mmmmmm..spist meg småkvalm på denne nå..men gud så utrolig god denne kaken er!

Ha en strålende helg alle sammen:-)





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits