Sitron og bringebær Makroner

15.02.2014
23:33

I kveld har jeg laget to typer makroner, hvite med sitronfyll og rosa med bringebærfyll.

Disse skal til barnedåpen til mitt fadderbarn i morgen:-)

Grunnoppskrift til makroner:

110 g romtempererte eggehviter

100 g mandelmel

200 g melis

4 ss sukker

 

Visp eggehvitene i en ren tørr bolle til de skummer. Ha i sukkeret litt og litt, og visp til en luftig marengs.

Ikke pisk marengsen veldig stiv, stopp nå snart du kan snu bollen på hodet...

Ha mandelmel og melis i en bolle og sikt det sammen tre ganger. Kast alle klumper.

Vend så inn blandingen i marengsen med en slikkepott. Rør rundt og slå inn mot kanten slik at du slår ut noe av luften. Massen skal være litt rennende, men ikke for mye.

Dette er en treningssak, men et tips er at røren er ferdig når du ser sporene etter omrøringen forsvinne etter ca 30 sekunder

Ha røren i sprøytepose og sprøyt ut rundinger på en makronmatte eller bakepapir.

La de nå stå å hvile på benken i 45 minutter. Det er nå de får "føtter" som gjør at de ikke sprekker. Etter 10 minutter banker du platen i benken noen ganger. Dette gjør at evt luftbobler kommer opp på toppen av makronen. Stikk hull på de med en tannpirker.

Stekes midt i ovnen på 150 grader i 13 minutter. Avkjøles på rist.


Smørkrem med sitron:

100 g smør

3-4 dl melis

skall av 1,5 sitron

saften av en sitron

2 ss vaniljesukker

Pisk alt sammen og juster mengden melis til kremen er tykk nok.

Has i sprøytepose, ta litt på en makron og plasser en til over.

Bringebær krem:

100 g bringebær

75 g sukker

2 ts sitronsaft

1,5 ts gelatinpulver.

Bland bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Kok 2 minutter

Bland gelatinpulver i 1,5 ss lunket vann og rør inn i blandingen

Avkjøles helt



Ser frem til å sette tennene i disse hærlighetene i morgen..sammen med masse andre gode kaker kan jeg tenke meg:-)

Ha en fin lørdagskveld der ute:)

5 kommentarer

Maja 16.02.2014 00:01
Hvordan oppbevarer du disse? Jeg lagde noen før helga, og opplevde at noen av halvdelene hadde en luftlomme inni seg, hva kan det komme av? Hvordan konsistens er det på makroner, egentlig? Haha, mine ble litt seige inni og sprø utenpå.
Stine Johnsen 16.02.2014 00:01
Så fine de var! Og så syykt gode ut! :)
Sannah Lilly 16.02.2014 09:23
Wow! De makronene så helt fantastiske ut! Dette må jeg prøve å lage en gang. :)
Cakefairy 16.02.2014 21:18
Maja: de skal være sprø utenpå og seige inni, så da har du jo gjort mye riktig:-) Makroner er best hvis du fyller de og oppbevarer de i tett boks dagen før de skal serveres. de holder seg 2-3 dager da. Ellers kan bunnene fryses og tas opp før de skal fylles. Bruker jeg makronmatte blir mange hule inni, og jeg tror det har med varmen fra matten å gjøre. best resultat får jeg når jeg lager de rett på bakepapir:-)
Maja 18.02.2014 17:19
Aha, får prøve meg frem litt mer. Makroner er vanskelig før man plutselig knekker koden! Takk for svar :)

Skriv en ny kommentar

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits