Pai med sitron og marengs

01.03.2014
13:45

I går hadde vi gjester til sushi og ferske vårruller, og jeg ville lage en frisk dessert som passet til et lett måltid.

Smaken av syrlig og søtt er uslåelige sammen:-))

En av gjestene er fra USA, og der er Lemon Merenque pie en klassiker, so here it goes:

Ingredienser:

BUNN:

3,5 dl hvetemel

100 g smør

0,5 dl sukker

1 eggeplomme

1 ss revet sitronskall

2 ss sitronsaft

 

LEMONCURD FYLL:

7 eggeplommer

225 g sukker

10 g revet sitronskall

140 g sitronsaft

85 g smør

1 ts salt

 

MARENGS:

4 eggehviter

200 g sukker


Slik gjør du:

Start med bunnen. 

Ha mel, sukker sitronskall og mykt smør i terninger i en kjøkkenmaskin eller bolle. Bland dette sammen til det smuldrer seg.



Ha i eggeplomme og  sitronsaft  og bland/kna til en fast deig. Legg den i plast i kjøleskap 30-60 minutter.

Ha deigen i en stor paiform eller flere små. Denne deigen var nok til 12 små former.

Et tips er å ha bakepapir i bunnen på formen og smør de godt.

Klem deigen i formen og prikk de med en gaffel.

Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter

Pensle de med sammenpisket eggehvite med en gang de tas ut av ovnen. Da bevarer de sprøheten sin




Lag så Lemoncurd.

Hell eggeplommer, smør og sukker og salt i en kjele. Pisk godt sammen på svak varme

Tilsett sitronsaft og pisk hele tiden på svak varme til den tykner.

Ha sitronskall i en bolle og lemoncurd over. Sett kaldt til avkjøling.

Når Lemoncurden en kald fyller du paiskallet med den. 

Lag marengs.

Pisk romtempererte eggehviter i en bolle til de skummer. Ha så i sukkeret og pisk til en luftig stiv marengs.

Jeg tok marengsen i sprøytepose med stor rund tipp, og sprøytet ut små "dråper"

Jeg brukte en creme brulee brenner til å brune marengstoppen.

Har du ikke det kan du sette paien i ovnen på max temp under grill i noen sekunder. Pass på så den ikke blir brent, det skjer veldig fort!

Smaker himmelsk friskt!

God lørdag alle sammen:-)

 

 

 

4 kommentarer

Caroline 01.03.2014 14:10
Den ser kjempegod ut, det må jeg prøve! :-) Ha en fin dag videre!
Cakefairy 01.03.2014 14:44
Caroline: takk, du oxo:-)
Benedicte 01.03.2014 15:30
Veldig inspirerende blogg du har! Her titter jeg innom neste gang jeg skal lage noe godt :-) god helg!
Cakefairy 01.03.2014 15:55
Benedicte: så bra:-) Liker at jeg kan inspirere! I morgen kommer fastelavens boller:-))

Skriv en ny kommentar

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits