Sjokolade trøffel og bringebær drøm

08.03.2014
00:13

I dag ville jeg prøve meg på smaksvinneren fra første program av Hele Norge baker. En kake med nøttebunn, sjokoladetrøffel og bringebærkrem toppet med italiensk marengs.

Helgens gjester er kommet, og denne falt heldigvis i smak:)

 

 Ingredienser:

BUNN:

115 g mandler

115 g hasselnøtter

240 g smør

120 g sukker

45 g hvetemel

1/2 dl eggehvite


 Hakk nøtter fint eller kvern de i en kjøkkenmaskin.

Smelt smør i en kjele og tilsett sukker og mel og hekkede nøtter

Pisk eggehviten stiv og vend inn i resten av blandingen.



Has i to springformer på 20-22 cm i diameter.

Stek midt i ovnen på 170 grader i 15-18 minutter.

 

Sjokoladetrøffel:

3 dl fløte

300 g dronning sjokolade

2 ss smør

Kok opp fløte, ta kjelen fra platen.

Ha i sjokoladen og rør til den smelter

Ha så i smør og rør til røren er blank.

Avkjøles helt 

 

Bringebærpure`:

500 g frosne bringebær

150 g sukker

saften fra 1 sitron

2 plater gelatin

 

Ha bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele og kok i 5 minutter

Ha gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter

Klem vannet ac gelatinen og visp den inn i bringebæren.

Sil røren til alle frø er vekk, avkjøles

Bringebærkrem:

3 dl fløte

70 g melis

100 g bringebærpure`

Pisk fløten sammen med melis. Rør så inn bringebærpure´

 

Italiensk marengs:

0,75 g vann

190 g melis

3 eggehviter

Kok opp vann og melis til en seig sirup.

Pisk eggehviter i en bolle, sakte først til det skummer, så øker du hastigheten.

Hell inn sirupen i en stråle og pisk i 7 minutter.

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut toppet oppå bringebærkremen.

Brenn over marengsen med en skibrenner / Creme brulee` brenner eller under grill i ovnen til den blir gyllen


Montering:

Ta en ene bunnen på et kakefat og bre sjokoladekremen over.

Legg den andre bunnen oppå.

Ha bringebærkremen på toppen.

Ha en strålende helg:-) 

 

 

 

 

 

Sunt surmelksbrød

05.03.2014
16:40

I går bakte jeg dette sunne surmelksbrødet etter å ha smakt det hos min svigerfar. Saftig og smakfult brød nesten fritt for mel og med få karbohydrater. Passer ypperlig for mager som reagerer på melvarer, og et sunt alternativ til den vanlige brødmaten.

Orginaloppskriften har mer havregryn i seg. Jeg tok vekk mye av dette og tilsatte kruskakli istedet, da dette inneholder lite karbhydrater.

Mmmmm..Smaker himmelsk med hjemmelaget bringebærsyltetøy: Moset friske bringebær sammen med 1 ts kokos sukker:-)

Ingredienser for 2 brød:

9 dl kulturmelk

20 g Natron

45 g linfør

90 g sesamfrø

45 g gresskarkjerner

90 g solsikkefrø

 

100 g havregryn

100 g kruskakli

180 g grovt speltmel

1 ts brunt sukker

2 ts salt


Ha alle frø og nøtter i en kjøkkenmaskin og kvern de til en finere masse


Bland inn melet, havregryn, kruskakli, sukker og salt

Ha kulturmelk og natron i en bolle. Rør til dette begynner å boble litt.

Ha så i alt det tørre og bland sammen til en seig røre.



Ha røren i bakepapirkledde brødformer og stek midt i ovnen, 160 grader i 60 minutter

Etter 60 minutter tar du brødene ut av formen og steker de videre på bakepapir i 30 minutter til

Disse brødene holder seg best ved å oppbevare de i aluminiumsfolie på benken. Pakk inn snittflaten og la det være litt åpent 

Perfekte å dele i to, pakke inn i folie og fryse ned. Tiner fort på benken. 

Disse brød er stappfulle av sunne fettsyrer og vitaminer fra frø og kjerner, saftig fra kulturmelken og veldig smakfulle

Min favoritt frokost for tiden: Nystekt brød med friske bær søtet med litt kokos sukker og en kopp kaffe latte:)

Ha en nydelig onsdag!


Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits