Oreo brownie med cookies and creme frosting

26.10.2014
20:56

Baking og søndag hører litt sammen her i huset. I dag var det "den store blåsebort dagen" (ref Ole Brum...), så perfekt til inneaktivitet med min flinke bakeassistent. Jeg håper og tror at frøkna mi drar med seg god kake lærdom fra sin mors kjøkken:-)




Brownie:

225 g smør

225 g mørk sjokolade

3 store egg

3 ss sojaolje

340 g sukker

60 g kakao

2 ss vaniljeekstrakt

90 g hvetemel

150 g oreokjeks

 

Cookies & cream frosting:

200 g smør

6 dl melis

 2 ts vaniljeekstrakt

5 ss kremfløte

9 oreokjeks


Smelt smøret i en kjele. Ha så i sjokoladen og rør til alt er smeltet sammen



Pisk egg, vanilje og olje i en bolle

Ha i sukker og kakao, så sjokoladeblandingen



Ha i melet til slutt.

Hakk opp oreokjeksene i biter og vend de inn



Hell alt i en bakapapirkledd liten langpanne (20x30 cm)

Stekes midt i ovnen, 180 g i ca 30 min

Avkjøl kaken i kjøleskap noen timer


Lag frostingen

Pisk romtemperert smør sammen med alle de andre ingrediensene. Pisk 5 minutter. 

Juster med fløte og melis til en kremet konsistens. 

Hakk oreokjeks fint og bland inn

Bre kremen over den kalde kakebunnen.

Settes i kjøleskap

Denne holder seg godt i kjøleskap noen dager i en tett boks/kaketine

Håper dere ble fristet:-))


Amerikanske brownies med boble sjokolade

17.01.2014
22:34

I dag ville jeg bake noe enkelt, men en kake som er en  sikker vinner i heimen:-)

Brownies slår aldri feil, og jeg kjenner ikke så mange som ikke liker denne kaken. Jeg har smakt mange varianter av Brownies, og denne er med masse mørk smeltet sjokolade, toppet med boble sjokolade, nam nam!




Ingredienser:

300 g smør

600 g mørk sjokolade

6 egg

4 dl sukker

10 ss kakao

4,5 dl mel

2 ts bakepulver

6 ts vaniljesukker


Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele på svak varme

Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen

Rør til sjokoladen er smeltet, og avkjøl blandingen noe.

Pisk egg og sukker til en lett eggedosis, og hell så i sjokoladeblandingen

Bland det tørre i en bolle og sikt inn. Bland inn dette med en slikkepott.

Ha blandingen i en bakepapirkledd stor langpanne.



Stek midt i ovnen, 175 grader i 25 minutter

Brekk boble sjokolade i biter og ha over den varme kaken.

Avkjøles helt i formen før du deler den i biter, og nyyyter:-))

Ha en fin fredagskveld:-)

Cakefairy 36, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 36 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits