Vanilje cupcakes med bringebær og marshmallows blomster

10.02.2014
08:55

Disse cupcakes er alltid saftige og har en god vaniljesmak med en frisk kjerne av bringebær i midten.

Toppingen kan du lage slik du ønsker, og jeg velger nesten alltid en kremost topping til denne. Her kan du tilsette 100 g friske bringebær og røre inn i kremen hvis du ønsker.

Denne er laget uten bringebær i frostingen og med masse jentepynt istede

 

 Ingredienser:

200 g usaltet smør

3 dl sukker

4 romtempererte egg

7 dl mel

 2 ts bakepulver

 frø fra 2 vaniljestenger

5 dl vaniljesaus

3 toppede spiseskjeer med vanilje kesam

 

Cream cheese frosting:

400 g mykt smør

5 dl melis

300 g philadelfiaost

frø fra 2 vaniljestenger eller 1 ts vanilla bean paste (2 ss vaniljesukker kan også brukes)


Slik gjør du:

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Ha i eggene, ett av gangen og vips mellom.

Ha i vaniljefrø eller vaniljesukker og vanilje kesam.

Bland sammen. Sikt inn mel og bakepulver, ha i røra litt og litt annenhver gang med sammen med vaniljesausen. 

Full cupcakes former, ca 2/3 fulle. Press en frisk bringebær midt i hver cupcakes og ha litt røre over.



Stekes midt i ovnen, 200 grader i 14 minutter.

Avkjøles på rist.

Lag frostingen.

Pisk smør, melis og vanilje luftig. Ha i kremosten til slutt og pisk MAX 30 sekunder. Pisker du mer kan kremen skilles seg.

Pynt slik du ønsker.

Jeg har laget blomster av mini marshmallows til disse cupcakene.

Du klipper hver marshmallow diagonalt og dypper den klissete (innerste) enden i farget sukker. Jeg tok sukker i en bolle, hadde litt rosa gelefage fra Wilton i, og blandet inn med fingrene.

Resten av cupcakene pyntet jeg med veske, kjole og sko laget i sukkerpasta og sprayet med lys blå farge

Håper bursdagsjenta ble fornøyd med disse:-)

Nå drar jeg til Gardemoen for å hente mannen som har vært borte på jobb i over en uke...Weeeee!!!:-))))) Gleder meg:)

 

 


Lemon curd cupcakes

11.01.2014
18:52

Cupcakes passer til de fleste anledninger, og disse vaniljecupcakes med lemoncurd og bringebær cream cheese frosting smaker himmelsk. En kjempegod kombinasjon av søtt og syrlig:-)

Ingredienser:

3 dl sukker

200 g mykt smør

4 egg

5 dl mel

1,5 ts bakepulver

3 dl kremfløte

2 ss vaniljeekstrakt eller vaniljefrø av to stenger


Slik gjør du:

Miks mykt smør, sukker og vanilje til det er fluffy.

Ha i ett egg av gangen, og visp melom hvert.

Sikt inn mel og bakepulver og miks sammen.

Full en stor ss fyll i hver cupcake form.

Stek på 200 grader i 14 minutter.

Mens cupcakene avkjøles lager du Lemon Curd.

Press saften av 2 sitroner.

2 ts revet sitronskall

75 g sukker

4 eggeplommer

60 g smør

Smelt alle ingrediensene i en kjele på svak varme. Rør hele tiden til en tykk glatt konsistens.

Avkjøles helt i kjøleskap eller fryser.

 

Bruk en "utstikker" eller liten kniv til å fjerne en del av midten av hver cupcake.

Fyll hullet med lemoncurd.

Ha ønsket frosting i en sprøytepose og lag en "skwirl" på toppen.

Jeg laget en cream cheese frosting med friske bringebær

 

Cream cheese rasberry frosting:

300 g mykt smør

3-400 g melis

200 g philadelfiaost

150 g friske bringebær


Miks mykt smør og melis fluffy.

Ha i kremost og miks i MAX 30 sekunder. Mikses den mer vil kremen lett skille seg.

ha i bringebær og miks raskt inn.




Ha en fin helg der ute:-)) 

Vanilje cupcakes med bringebærfyll og Angel Feather icing

10.01.2014
13:52

Nå er det arbeidshelg for meg igjen, og i dag hadde jeg lyst til å ta med noe godt til mine fantastiske sykepleierkollegaer på barneavdelingen.

Og hva passer vel bedre enn cupcakes med angel feather icing til disse englene av sykepleiere?

Disse cupcakesene er saftige med friskt fyll av bringebær, toppet med en luftig og kritt hvit topping, Pure heaven!

 

 

 Ingredienser: 

200 g romtemperert smør

3 dl sukker

4 egg

2  ts bakepulver

5 dl vaniljesaus

7 dl mel

Frø fra to vaniljestenger

100 g fryste bringebær


Slik gjør du:

Miks smør fluffy i en miksebolle. Ha i sukkeret og miks det godt inn.

Ha i ett og ett egg om gangen og miks mellom hvert egg.

Sikt inn mel, bakepulver og vaniljefrø og miks forsiktig inn.

Ha i vaniljekremem i tilslutt.

Fyll cupcakes former 2/3 full. Dytt to bringebær halvveis ned i formen slik at de blir dekket med deig.

Stek i 15 minutter på 200 grader.




 

Angel Feather icing:

5 eggehviter (romtempererte!)

300 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt


Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene utenom vaniljeekstrakten i en ren og tørr bolle over vannbad.

Pisk alt med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen skummer, i ca 7 minutter

Ha det over i en miksebolle og tilsett vaniljeekstrakt. Pisk alt sammen til en luftig stiv marengs.

Ha røren i en sprøytepose og lag topping på cupcakene. Husk at de må være helt avkjølt, hvis ikke vil icingen renne av.




 

Ha en fin start på helgen alle sammen. Jeg skal tilbringe den på jobb, men med disse hærlighetene med meg blir det nok mer kos på kveldsvakten i dag:-)

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits