Lime & Sitron marinerte jordbær med mascarpone krem

21.06.2014
20:56

Denne desserten er full av smak av sommer, friskhet, syrlighet og sødme. Passer perfekt som dessert etter grillmaten:-)

Ingredienser: (nok til 4-6 pers)

3 kurver jordbær

1 lime

1 sitron

3 dl fløte 

250 g Mascarponeost

5 ss sukker

Frø av tre vaniljestenger

Rens jordbærene og ha de i en bolle

Rasp skall av en sitron og en lime. Ha dette i en annen bolle og press saften av 1 lime og 1/2 sitron over. Bland inn 5 ss sukker

Hell dette over jordbærene og bland godt

Hell fløte, mascarponekrem, frø fra vaniljestang og sukker i en mixebolle og pisk til en myk krem

Pass på at du ikke mikser for lenge. Kremen kan sprekke raskt pga fettinnholdet i mascarponekremen

Enjoy!

Ha en strålende sommerhelg!

Forny kakerestene dine med tilslørte pepperkaker og punsj kuler

03.01.2014
18:12

I dag har jeg ryddet vekk julen, men kakeboksene mine er ikke tomme enda. Så istedet for å kaste de, bruker jeg disse to mulighetene til å fornye de.

Punsj kuler:

Du trenger:

250 g kakesmuler av feks pepperkaker eller cookies

75 g malte mandler

100 g smør

125 g melis

3 eggeplommer

2 ss rom, sherry eller likør

1 dl kakaopulver

2-300 g mørk sjokolade til å smelte

 

Slik gjør du:

Bland kakesmuler og malte mandler i en bolle.

Pisk smør og melis hvitt og luftig. Bland inn det tørre og smakstilsettningen, feks rom. 

Sett bollen i kjøleskapet til den stivner.

Rull så kuler av deigen, og legg de på bakepapirkledd panne eller fat. Sett de i kjøleskapet i 30 minutter til.

Ta de ut og rull de i kakao og-eller dypp de i smeltet sjokolade.

Oppbevar de i tet boks i kjøleskap:-)


En annen variant av gjenbruk av kakerester er den kjente "Tilslørte bondepiker".

Jeg lager den med knuste pepperkaker, pisket krem med frø av en vaniljestang, og eplemost syltetøy.

Det er også godt å ha små biter av epler uten skall i en kjele, rør inn ønsket mengde sukker og kanel og kok de møre,

Ha dette lagvis i en stor bolle eller i porsjonsglass, enkelt og godt:-)



Ha en strålende fredagskveld. I morgen blir det kanskje middagsgjester, og da vil jeg diske opp med en sjokoladebombe..bare å lete litt i mine oppskrifter først:)

-Anette-

 


Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits