Fastelavensboller med melkesjokolade

02.03.2014
13:28

God søndag alle fine mennesker, og god fastelavens søndag:-)

Jeg bakte min favoritt bolle oppskrift og tilsatte biter av melkesjokolade i dag, super gode, saftige og masse smak av vanilje

Ingredienser:

200 g smør

4 dl h melk

1 pose tørrgjær

2 egg

2 dl sukker

1 ts salt

1 kg hvetemel

2 ts kardemomme

2 ss vaniljesukker

frø fra en vaniljestang

200 g melkesjokolade

 



Smelt smør i en kjele og hell i melken. Varm opp til 45 grader.

Pisk egg og sukker luftig i en bolle.

Hell i smør og melkeblandingen.

Bland det tørre i en bolle og spe inn i resten. 

Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd til den er fast og slipper bollen.

Hev under plast i en time.

Hakk sjokoladen i biter

Rull boller og tilsett biter av sjokolade

La de etterheve i 30 minutter og pensle de med pisket egg



Stek bollene midt i ovnen, 210 grader i 8-10 minutter


Fyll bollene med krem, vaniljekrem, friske bær eller hva du liker best. Dryss litt melis på toppen og nyt til en stor kopp kaffe latte eller kakao..Yammi:-)

Ha en fin søndag videre der ute:-)

Verdens beste boller med sjokoladebiter

30.01.2014
21:49

I kveld fikk ungene så lyst på noe godt, og da ble det sjokoladeboller...ikke verdens sunneste kveldskos akkurat, men pytt pytt!

Denne grunnoppskriften til søt gjærbakst passer ypperlig både til boller, skolebrød, kanelboller o.l. Den blir luftig og holder seg lenger uten å bli tørr.




 Ingredienser:

200 g smør

4 dl melk

2 egg

2 dl sukker

2 ts kardemomme

1/2 ts salt

1 ss vaniljesukker

1 pose tørrgjær

1 kg hvetemel

200 g sjokolade, bruk den typen du liker best


Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele og ha i melken. Varm opp til 45 grader.

Pisk egg og sukker lett sammen og ha i melk/smør blandingen.

Ha alt det tørre i en bolle og hell det våte inn i deigen. Eltes i kjøkkenmaskin i 5 minutter, eller for hånd.




Heves i 30-45 minutter




Rull deigen til en pølse og del i 25 like emner. 

Hakk opp sjokoladen og kna inn noen biter i hver bolle. Settes på bakepapirkledd langpanne, dekk med kjøkkenhåndkle og etterhev i 15 minutter.

Pensle bollene med ett sammenpisket egg 




Stekes midt i ovnen på 210 grader i 8-10  minutter

Kveldskosen er reddet:-)))

Ha en strålende torsdagskveld der ute. Tenn lys, finn frem teppet, en varm kopp kakao og nybakte boller:-)

Saftige grove rundstykker

09.01.2014
17:34

Rundstykker kan bakes med mange typer mel, men ofte synes jeg de grove variantene blir fort tørre. Disse består bare av grovmel, og væsken i deigen er kun kefirmelk. Dette gjør de ekstra saftige og gode:-)

I dag ble det grønnsakssuppe til middag, og det ble ekstra godt med nystekte rundstykker til.

Ingredienser: Nok til ca 40 rundstykker

1 liter kefirmelk

2 pk fersk gjær

1 dl solsikkeolje

4 ss honning ( kan byttes ut med 4 ss sukker)

4 ts salt

1 dl linfrø eller sesamfrø

4 dl grovt rugmel

6 dl speltmel

12 dl fullkorns hvetemel


Slik gjør du:

Varm opp kefirmelk til 37 grader. Smuldre inn gjæren

Tilsett olje, salt, honning eller sukker og linfrø/sesamfrø.

Bland inn alt melet og elt i 5-10 minutter i en kjøkkenmaskin eller for hånd.

Sett deigen til heving i 45 minutter under plastfolie.

Del deigen i 40 like store emner. For å få rundstykkene like store kan du veie bitene du deler opp på en kjøkkenvekt. Mine veide ca 60 g hver.

Rull til runstykker og legg de på en bakepapirkledd lanpanne. La de etterheve i 30 minutter. 

Pensle de med litt vann, stek midt i ovnen på 220 grader i 12 minutter.

TIPS: Ønsker du frø på toppen kan du riste solsikkefrø og gresskarfrø i en tørr varm stekepanne til de blir lett gyldne. Strø disse over rundstykkene etter at de er penslet med vann.

Ha en fin fin torsdagskveld alle sammen:-)

-Anette-


 

Sunne fylte horn

06.01.2014
19:44

Nå er hverdagen her igjen, nytt år med nye muligheter:-)

Ungene er veldig lei brødmat i matpakka, så i dag har jeg laget fylte horn med speltmel og sammalt rug.

Siden frøkna mi ikke spiser kjøtt har jeg fylt halvparten med ost og krydder, og den andre delen med tacokryddret kjøttdeig og ost..til den matglade tenåringen min:-)

Ingredienser:

5 dl H melk

3 dl kultur melk

2 pk fersk gjær

200 g smør

2 ts salt

1 liter speltmel

1 liter sammalt rug (du kan bruke den melsorten du selv ønsker i lik mengde)

300 g revet ost

300 g kjøttdeig med tacokrydder eller skinke i biter

1 egg til pensling

sesamfrø


Slik gjør du:

Kok opp melken til 37 grader. Smuldre inn gjæren til alle klumper er vekk.

Ha i salt og smør og bland med en mikser.

Ha i melet og elt i kjøkkenmaskin i ca 3-5 minutter eller kna for hånd i 10 minutter til deigen er glatt og slipper bollen.

Dekk bollen med plastfolie og sett til heving i 40 minutter.

Del deigen i fire like emner. Kjevle ut til en runding og del i 8 emner med pizza skjærer.

Legg på ca 2 ss fyll på den brede delen.

Rull fra den brede siden og legg på bakepapirkledd langpanne.

Pensle de med egg og strø på litt sesamfrø.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 11-12 minutter.

Fine å fryse, ta opp ønsket mengde på kvelden og du har perfekte ferske horn til matpakka dagen etter:-)




Lykke til med baksten:-)

 

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits