Påske godt

13.04.2014
21:05

I dag har jeg og snuppa mi laget påskemarsipan, formet til  kyllinger og påskeegg

Kjøp ferdig marsipan eller lag selv, dypp i sjokolade og pynt som du selv ønsker:)

Fargede egg til påskefrokosten? 

Kok eggene slik du ønsker. Ta en bolle varm vann og bland inn den gele fargen du ønsker. Legg eggene i vannet i 5 minutter, og vips så har du fargerike egg:-)

God påske:-))

Påske godt

13.04.2014
21:05

I dag har jeg og snuppa mi laget påskemarsipan, formet til  kyllinger og påskeegg

Kjøp ferdig marsipan eller lag selv, dypp i sjokolade og pynt som du selv ønsker:)

Fargede egg til påskefrokosten? 

Kok eggene slik du ønsker. Ta en bolle varm vann og bland inn den gele fargen du ønsker. Legg eggene i vannet i 5 minutter, og vips så har du fargerike egg:-)

God påske:-))

Nyttårs konfekt

30.12.2013
00:53

Det er nå bare 2 hele dager igjen av 2013, og jeg liker å lage noe godt til nyttårsfesten.

Konfekt er en fin vertinnegave å ha med hvis du er bedt bort, men også fine å sette ved hver kuvert på festbordet.

Konfekt kan ta noe tid i starten, men er vel verdt det.

Denne er laget med kaffesmak i fyllet, men du kan bytte ut kaffe med 1 ts av ønsket smaksaroma eller konsentrert fruktpure.

Ingredienser:

150 g mørk sjokolade

150 g melkesjokolade

1,5 dl fløte

7 ss nespressokaffe (jeg brukte Cioccorosso som er søt og ikke så sterk)

1,5 ss smør

 

450 g mørk sjokolade (denne skal tempereres..forklaring på dette finner du lenger ned i teksten)


Jeg bruker denne formen dra Panduro, kan også kjøpe ulike former på cacas.


Slik gjør du:

Ha mørk og melkesjokolade, kaffe, smør og fløte i en kjele. Varm opp på svak varme og rør hele tiden tiden til det smelter. Sett blandingen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.




Du skal nå lage skallet på konfekten. 

Smelt 450 g i en bolle over vannbad. Når sjokoladen er smeltet skal du avkjøle den til 32-31 grader. Bruk et mat termometer for å finne riktig temperatur.

Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 32 grader eller kaldere enn 30 grader. Når sjokoladen er temperert har du den i en sprøytepose eller brødpose som du klipper et lite hull i. 

Fyll hver form helt opp med sjokolade, snu den så på hodet så sjokoladen renner ut igjen, ha da en ren bolle under som sjokoladen kan renne ned i. Denne sjokoladen skal du bruke til å lage bunnen på

konfekten etterpå.  Sett formen i kjøleskapet i 15 min til den stivner. Du har nå laget "skallet" på konfekten.

Ta ut sjokoladeblandingen du laget først, og ha den i sprøytepose. Dette skal bli fyllet til konfekten.

Sprøyt fyllet i formene, nesten helt opp til kanten.

Hell så resten av den tempererte sjokoladen over som skal bli bunnen. Dra all overflødig sjokolade vekk fra formen med en spatel eller kniv.

Sett formen i kjøleskapet i 30 min til de kan tas ut av formen. 

Oppbevar i tett boks i kjøleskap.






 

 

 

 

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits