Pske godt

13.04.2014
21:05

I dag har jeg og snuppa mi laget pskemarsipan, formet til kyllinger og pskeegg

Kjp ferdig marsipan eller lag selv, dypp i sjokolade og pynt som du selv nsker:)

Fargede egg til pskefrokosten?

Kok eggene slik du nsker. Ta en bolle varm vann og bland inn den gele fargen du nsker. Legg eggene i vannet i 5 minutter, og vips s har du fargerike egg:-)

God pske:-))

Pske godt

13.04.2014
21:05

I dag har jeg og snuppa mi laget pskemarsipan, formet til kyllinger og pskeegg

Kjp ferdig marsipan eller lag selv, dypp i sjokolade og pynt som du selv nsker:)

Fargede egg til pskefrokosten?

Kok eggene slik du nsker. Ta en bolle varm vann og bland inn den gele fargen du nsker. Legg eggene i vannet i 5 minutter, og vips s har du fargerike egg:-)

God pske:-))

Nyttrs konfekt

30.12.2013
00:53

Det er n bare 2 hele dager igjen av 2013, og jeg liker lage noe godt til nyttrsfesten.

Konfekt er en fin vertinnegave ha med hvis du er bedt bort, men ogs fine sette ved hver kuvert p festbordet.

Konfekt kan ta noe tid i starten, men er vel verdt det.

Denne er laget med kaffesmak i fyllet, men du kan bytte ut kaffe med 1 ts av nsket smaksaroma eller konsentrert fruktpure.

Ingredienser:

150 g mrk sjokolade

150 g melkesjokolade

1,5 dl flte

7 ss nespressokaffe (jeg brukte Cioccorosso som er st og ikke s sterk)

1,5 ss smr

450 g mrk sjokolade (denne skal tempereres..forklaring p dette finner du lenger ned i teksten)


Jeg bruker denne formen dra Panduro, kan ogs kjpe ulike former p cacas.


Slik gjr du:

Ha mrk og melkesjokolade, kaffe, smr og flte i en kjele. Varm opp p svak varme og rr hele tiden tiden til det smelter. Sett blandingen i kjleskapet til den er helt avkjlt.




Du skal n lage skallet p konfekten.

Smelt 450 g i en bolle over vannbad. Nr sjokoladen er smeltet skal du avkjle den til 32-31 grader. Bruk et mat termometer for finne riktig temperatur.

Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 32 grader eller kaldere enn 30 grader. Nr sjokoladen er temperert har du den i en sprytepose eller brdpose som du klipper et lite hull i.

Fyll hver form helt opp med sjokolade, snu den s p hodet s sjokoladen renner ut igjen, ha da en ren bolle under som sjokoladen kan renne ned i. Denne sjokoladen skal du bruke til lage bunnen p

konfekten etterp. Sett formen i kjleskapet i 15 min til den stivner. Du har n laget "skallet" p konfekten.

Ta ut sjokoladeblandingen du laget frst, og ha den i sprytepose. Dette skal bli fyllet til konfekten.

Spryt fyllet i formene, nesten helt opp til kanten.

Hell s resten av den tempererte sjokoladen over som skal bli bunnen. Dra all overfldig sjokolade vekk fra formen med en spatel eller kniv.

Sett formen i kjleskapet i 30 min til de kan tas ut av formen.

Oppbevar i tett boks i kjleskap.






Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 r og elsker bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter p kaker til bde hverdag og fest, desserter og mange ste fristelser. Alle er bakt og prvd frem av meg, s jeg hper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Sk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits