Sitron og bringebær Makroner

15.02.2014
23:33

I kveld har jeg laget to typer makroner, hvite med sitronfyll og rosa med bringebærfyll.

Disse skal til barnedåpen til mitt fadderbarn i morgen:-)

Grunnoppskrift til makroner:

110 g romtempererte eggehviter

100 g mandelmel

200 g melis

4 ss sukker

 

Visp eggehvitene i en ren tørr bolle til de skummer. Ha i sukkeret litt og litt, og visp til en luftig marengs.

Ikke pisk marengsen veldig stiv, stopp nå snart du kan snu bollen på hodet...

Ha mandelmel og melis i en bolle og sikt det sammen tre ganger. Kast alle klumper.

Vend så inn blandingen i marengsen med en slikkepott. Rør rundt og slå inn mot kanten slik at du slår ut noe av luften. Massen skal være litt rennende, men ikke for mye.

Dette er en treningssak, men et tips er at røren er ferdig når du ser sporene etter omrøringen forsvinne etter ca 30 sekunder

Ha røren i sprøytepose og sprøyt ut rundinger på en makronmatte eller bakepapir.

La de nå stå å hvile på benken i 45 minutter. Det er nå de får "føtter" som gjør at de ikke sprekker. Etter 10 minutter banker du platen i benken noen ganger. Dette gjør at evt luftbobler kommer opp på toppen av makronen. Stikk hull på de med en tannpirker.

Stekes midt i ovnen på 150 grader i 13 minutter. Avkjøles på rist.


Smørkrem med sitron:

100 g smør

3-4 dl melis

skall av 1,5 sitron

saften av en sitron

2 ss vaniljesukker

Pisk alt sammen og juster mengden melis til kremen er tykk nok.

Has i sprøytepose, ta litt på en makron og plasser en til over.

Bringebær krem:

100 g bringebær

75 g sukker

2 ts sitronsaft

1,5 ts gelatinpulver.

Bland bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Kok 2 minutter

Bland gelatinpulver i 1,5 ss lunket vann og rør inn i blandingen

Avkjøles helt



Ser frem til å sette tennene i disse hærlighetene i morgen..sammen med masse andre gode kaker kan jeg tenke meg:-)

Ha en fin lørdagskveld der ute:)

Franske makroner

27.12.2013
21:41

God romjul fine mennesker:-)

Noen ganger er det lurt å ha noen enkle kaker i fryseren hvis det plutselig står gjester på døren, eller du ikke har ork eller tid til å lage noe.

Franske makroner er supre å fryse, tiner på et blunk og er lekre å sette frem på kakebordet. Jeg har prøvd meg frem med å fryse bare bunnene og fryse de ferdig fylt. Begge deler funker, men jeg syns de mister noe av sprøheten utenpå å seigheten inni ved å fryse dem ferdig fylt. Jeg laget disse bunnene før jul, og har oppbevart dem i tett boks i fryseren siden. Det går raskt å lage ønsket fyll når du vil sette frem disse lekkerbitene:-)



Vanilje makroner med sjokolade fyll

Ingredienser:

55 g eggehvite

2 ss sukker

50 g mandelmel

100 g melis

evt gele`farge (jeg bruker Wilton)

 

Slik gjør du:

Bland melis og mel i en bolle og ta frem en bolle til. Sikt det 3 ganger frem og tilbake og kast alle klumper. Sørg for at du har 150 g tilsammen til slutt (vekten av melis + mandelmel)

Pisk eggehvitene. Det er viktig at disse er romtempererte!

Pisk til det skummer og ha i sukker, litt og litt.

Pisk videre til stiv marengs, men ikke pisk for lenge. Stopp så snart du kan snu bollen på hodet uten at noe renner ned. Vil du farge makronene er det nå du tar i litt gelefarge, pisk raskt for å blande inn fargen. 





 Nå kommer den viktigste delen, som er avgjørende for perfekte makroner. Nå skal du vende inn melblandingen med en slikkepott. Vend slikkepotten en gang rundt for så å slå slikkepotten inn mot midten, gjenta dette 10-15 ganger. Røren er ferdig når den renner lett av slikkepotten.

Ha røren i en sprøtepose med stor rund åpning, og sprøyt rundinger så store som en femkroning på bakepapir, eller bruk en makronmatte.

Nå kommer neste steg for perfekte makroner. La de stå å tørke på benken i 45 min til de får "føtter", dvs de får en hinne på toppen. Etter ca 5 min slår du platen i bordet noen ganger. Dette vil få evt luftbobler til å komme til overflaten, disse stikker du hull på med en tannpirker. 

Stek makronene midt i ovnen på 150 grader i 13 minutter. La de kjøles av på bakebrettet, og ta de deretter over på rist. De kan fylles når de er kalde, eller fryses i tett boks. 

Fyller du de kan de oppbevares 3-4 dager i tett boks i kjøleskapet. Makroner smaker best etter 1-2 dager, så de kan gjerne lages en dag eller to før servering. 

Sjokoladefyll

70 g vann

15 g brunt sukker

85 g smør

150 g mørk sjokolade

Ha vann, sukker og smør i en kjele. Kok opp under omrøring og kok i 1 minutt. 

Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen, rør til alt er smeltet og blandingen er blank. 

Sett bollen i fryseren til kremen er helt kald, rør av å til.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose, og fyll en bunn og legg en til oppå.




Fantastiske franske fristelser:-)

Enjoy!

 

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits