Sitron og bringebr Makroner

15.02.2014
23:33

I kveld har jeg laget to typer makroner, hvite med sitronfyll og rosa med bringebrfyll.

Disse skal til barnedpen til mitt fadderbarn i morgen:-)

Grunnoppskrift til makroner:

110 g romtempererte eggehviter

100 g mandelmel

200 g melis

4 ss sukker

Visp eggehvitene i en ren trr bolle til de skummer. Ha i sukkeret litt og litt, og visp til en luftig marengs.

Ikke pisk marengsen veldig stiv, stopp n snart du kan snu bollen p hodet...

Ha mandelmel og melis i en bolle og sikt det sammen tre ganger. Kast alle klumper.

Vend s inn blandingen i marengsen med en slikkepott. Rr rundt og sl inn mot kanten slik at du slr ut noe av luften. Massen skal vre litt rennende, men ikke for mye.

Dette er en treningssak, men et tips er at rren er ferdig nr du ser sporene etter omrringen forsvinne etter ca 30 sekunder

Ha rren i sprytepose og spryt ut rundinger p en makronmatte eller bakepapir.

La de n st hvile p benken i 45 minutter. Det er n de fr "ftter" som gjr at de ikke sprekker. Etter 10 minutter banker du platen i benken noen ganger. Dette gjr at evt luftbobler kommer opp p toppen av makronen. Stikk hull p de med en tannpirker.

Stekes midt i ovnen p 150 grader i 13 minutter. Avkjles p rist.


Smrkrem med sitron:

100 g smr

3-4 dl melis

skall av 1,5 sitron

saften av en sitron

2 ss vaniljesukker

Pisk alt sammen og juster mengden melis til kremen er tykk nok.

Has i sprytepose, ta litt p en makron og plasser en til over.

Bringebr krem:

100 g bringebr

75 g sukker

2 ts sitronsaft

1,5 ts gelatinpulver.

Bland bringebr, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Kok 2 minutter

Bland gelatinpulver i 1,5 ss lunket vann og rr inn i blandingen

Avkjles helt



Ser frem til sette tennene i disse hrlighetene i morgen..sammen med masse andre gode kaker kan jeg tenke meg:-)

Ha en fin lrdagskveld der ute:)

Franske makroner

27.12.2013
21:41

God romjul fine mennesker:-)

Noen ganger er det lurt ha noen enkle kaker i fryseren hvis det plutselig str gjester p dren, eller du ikke har ork eller tid til lage noe.

Franske makroner er supre fryse, tiner p et blunk og er lekre sette frem p kakebordet. Jeg har prvd meg frem med fryse bare bunnene og fryse de ferdig fylt. Begge deler funker, men jeg syns de mister noe av sprheten utenp seigheten inni ved fryse dem ferdig fylt. Jeg laget disse bunnene fr jul, og har oppbevart dem i tett boks i fryseren siden. Det gr raskt lage nsket fyll nr du vil sette frem disse lekkerbitene:-)



Vanilje makroner med sjokolade fyll

Ingredienser:

55 g eggehvite

2 ss sukker

50 g mandelmel

100 g melis

evt gele`farge (jeg bruker Wilton)

Slik gjr du:

Bland melis og mel i en bolle og ta frem en bolle til. Sikt det 3 ganger frem og tilbake og kast alle klumper. Srg for at du har 150 g tilsammen til slutt (vekten av melis + mandelmel)

Pisk eggehvitene. Det er viktig at disse er romtempererte!

Pisk til det skummer og ha i sukker, litt og litt.

Pisk videre til stiv marengs, men ikke pisk for lenge. Stopp s snart du kan snu bollen p hodet uten at noe renner ned. Vil du farge makronene er det n du tar i litt gelefarge, pisk raskt for blande inn fargen.





N kommer den viktigste delen, som er avgjrende for perfekte makroner. N skal du vende inn melblandingen med en slikkepott. Vend slikkepotten en gang rundt for s sl slikkepotten inn mot midten, gjenta dette 10-15 ganger. Rren er ferdig nr den renner lett av slikkepotten.

Ha rren i en sprtepose med stor rund pning, og spryt rundinger s store som en femkroning p bakepapir, eller bruk en makronmatte.

N kommer neste steg for perfekte makroner. La de st trke p benken i 45 min til de fr "ftter", dvs de fr en hinne p toppen. Etter ca 5 min slr du platen i bordet noen ganger. Dette vil f evt luftbobler til komme til overflaten, disse stikker du hull p med en tannpirker.

Stek makronene midt i ovnen p 150 grader i 13 minutter. La de kjles av p bakebrettet, og ta de deretter over p rist. De kan fylles nr de er kalde, eller fryses i tett boks.

Fyller du de kan de oppbevares 3-4 dager i tett boks i kjleskapet. Makroner smaker best etter 1-2 dager, s de kan gjerne lages en dag eller to fr servering.

Sjokoladefyll

70 g vann

15 g brunt sukker

85 g smr

150 g mrk sjokolade

Ha vann, sukker og smr i en kjele. Kok opp under omrring og kok i 1 minutt.

Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen, rr til alt er smeltet og blandingen er blank.

Sett bollen i fryseren til kremen er helt kald, rr av til.

Ha sjokoladekremen i en sprytepose, og fyll en bunn og legg en til opp.




Fantastiske franske fristelser:-)

Enjoy!

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 r og elsker bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter p kaker til bde hverdag og fest, desserter og mange ste fristelser. Alle er bakt og prvd frem av meg, s jeg hper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Sk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits