Bursdagskake klar til levering

06.06.2014
15:09

Enda en kake er klar til levering, føler jeg har kjevlet marsipan jevnt og trutt de siste to ukene:-)

Denne skal i et bursdagslag i kveld. Marsipankake med blåbær og bringebær, vaniljekrem og bringebærkrem

Blomster i hvit marsipan, børstet med pink pearl dust.


Føler for å legge vekk kjevle, mel og bakeforkle for en stund nå. Tror jeg tar meg en liten kakefri ferie?til neste bestillinger strømmer inn:-))

Sykkel kake

04.06.2014
21:16

Denne skal leveres til kunde i morgen som bestilte bursdagskake til en sykkel entusiast.

Marsipankake med blåbær, rips, bringebær, bringebærkrem og vaniljekrem. Kaken er trukket i marsipan fra Pals

For et bra underlag til marsipanen er kaken dekket med smørkrem tilsatt Burbon vanilla paste. Sett kaken i kjøleskap ca 30 minutter til smørkremen stivner på kaken før du tar på marsipan.

Veien er laget av marsipan, kjevlet og kuttet til. For å farge den sort tok jeg en ertestor str sort gelefarge fra Wilton i en plastkopp og tilsatte noen dråper vann. Så er fargen malt på med en liten svamp

Dress og himmel er farget på samme måte, med Skyblue og leave green

Sykkelen er laget av icing. Jeg printet ut en tegning av en sykkel, la plast over og "tegnet" sykkelen med icing i en sprøytepose med liten rund tipp. 

Jeg farget litt icing sort og litt grå. Selve rammen på sykkelen er børstet med silver dust pudder med en liten kost i etterkant for litt metallic look

Blomstene er laget i sukkerpasta.

Da er det bare å håpe at jubilanten blir fornøyd:-)

Kake klar til levering for eiendoms kunde

20.05.2014
21:31

Fikk kake på bestilling fra et eiendomsfirma der kaken skal til en kunde som overtar nytt hus i morgen.

Slik ble resultatet:-)

Marsipan kake med jordbærkrem, friske jordbær, blåbær, bringebær og vaniljekrem.

Håper de blir fornøyd med både hus og kake:-)

 

17.mai kake

16.05.2014
13:39

17. mai er rett rundt hjørnet, og kaker hører jo med til denne dagen.

Jeg har laget en marsipankake, fylt med friske bringebær, bringebærkrem og vaniljekrem. Flagg på toppen i bær og vanilla icing:-)

Sukkerbrød:

6 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 dl potetmel

2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker hvitt. Bland det tørre og sikt inn. Bland inn forsiktig med slikkepott

Ha i springform, kledd med bakepapir. Smør kantene

Stekes nederst i ovnen på 160 grader i ca 40 minutter

Bringebærkrem:

800 g frosne bringebær

150 g sukker

saft av en sitron

4 gelatinplater

1 liter fløte

Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft i 5 minutter

ha gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.

klem ut avnnet av platene og bland de inn i den varme bringebærpureen

Sil alt slik at alle stenene blir borte

Avkjøl blandingen helt.

Pisk fløte til stiv krem og vend inn bringebærpure`

 

Vaniljekrem:

5 dl kremfløte

4 ts vanilla bean paste eller frø fra 4 vaniljestenger

Pisk kremen og ha i vanilje

Montering:

Del bunnen i tre og dynt med appelinjuice tilblandet saft fra en sitron

Ha bringebærkrem på den nederste bunnen. Ha friske bringebær over hele kremen

Legg på neste bunn. Dekk denne med vaniljekrem



Legg på toppen og dekk hele kaken med krem.

Kjevle ut marsipanlokk.

Klipp ut en runding av bakepapir slik at det er ca 3-4 cm igjen til kantene

Legg denne på midten av kaken og ha marsipanlokket over.

Finn midten og lag et kryss med en skarp kniv. Rull hver trekant utover og fjern bakepapiret

Lag flagg med bringebær, blåbær og resten av kremen. Jeg bruker vanilla icing siden den ikke svetter på toppen av kaken slik krem kan gjøre.

Pisk da en eggehvite til den skummer og ha i melis til passe tykk blanding. Pisk i 5 minutter til kremen lager topper som ikke synker sammen.

Ha en riktig fin 17. mai feiring alle sammen. Nå drar jeg på jobb i håp om å få flere av de syke barna på barneavdelingen hjem til i morgen:-))

 

 

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits