Oreo Kake

17.03.2014
20:05

I morgen fyller snnen i huset 16 r, og hans favorittkake er Oreokake. Denne varianten liker han best, og den er veldig enkel lage

Ingedienser:

450 g oreo kjeks

100 g smeltet smr

225 g philadelfiaost

2,5 dl melis

3,5 dl pisket krem

2 ss sukker

2 poser sjokolade mousse av nsket merke (jeg liker melkesjokolade eller 70% sjokolade best)


Slik gjr du:

Knus kjeksen i en food prosessor eller putt de i en pose og knus de med en kjevle.

Smelt smret og bland inn.

Hell blandingen i en springform ca 24 cm i diameter og trykk ut jevnt til en bunn. Settes kaldt.

Pisk philadelfiaost og melis i en bolle og krem i en annen bolle.



Bland dette sammen og ha over bunnen

Lag sjokolademosse som angitt p pakken og bre dette over den hvite kremen.



Min snn foretrekker den slik med kun 3 lag, mens Oreokake ofte lages med et lag av den hvite kremen p toppen til slutt ogs.

Dette er smak og behag:-)



Kaken settes kaldt, og er best hvis du lager den dagen i forveien.

Da venter det pakker og kake p sengen i morgen, det er like stas hvert r syns n jeg:-)))

God start p uken til dere alle sammen:)

New York Cheesecake med jordbr sirup

05.01.2014
00:52

I dag har vi bedt venner til middag, og etter tung julemat blir det i dag Thai papayasalat og kylling Panang curry. Elsker Thai mat med masse grnnsaker og mange smaker.

Jeg skulle vel kanskje holdt p den thailandske menyen til dessert ogs, men siden jeg elsker bake kake ble det en New York cheesecake. Den er noe mektig, s jeg serverer den med friske jordbr og

jordbrsirup for en noe friskere variant.



Ingredienser:

Bunn:

250 g Digestive kjeks

1 ss brunt sukker

150 g smeltet smr

Ostefyll:

800 g philadelfiaost

2,5 dl sukker

2 ss hvetemel

fr fra 2 vaniljestenger

4 store egg

Topping:

150 g rmme

150 g vaniljekesam

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker

Slik gjr du:

Knus kjeksen i en food prosessor, bland inn sukker og smeltet smr.

Ha bakepapir i en rundt form kledd med bakepapir. Et tips er lage hy kant med bakepapir da kaken kan heve noe under steking. Det er ogs lurt dekke kantene med aluminiumsfolie, siden det kan renne

smeltet smr ned i bunnen p komfyren under steking hvis ikke formen er helt tett.

Sett bunnen i kjleskapet.

Pisk sammen kremost og sukker i en mikser. tilsett mel og vaniljefr og miks noen minutter.

Ha s i eggene, ett av gangen og miks 30 sekunder mellom hvert egg.

Hell blandingen over bunnen, og stek p nederste rille, 180 grader i 1 time.

Ta kaken ut og la den avkjle i 30 minutter.

Lag toppingen ved blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Hell s over bunnen, og sett den tilbake i ovnen p lik varme i 15 minutter til.

Ta kaken ut og la den avkjle helt, gjerne i kjleskap over natten, IKKE ta den ut av formen.

Nr kaken er blitt kald fjerner du formen og lfter kaken foriktig ut uten snu den p hodet.

Jordbr sirup:

Ha 400 g frosne jordbr, 8 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Kok i 10 minutter.

Ta kjelen av platen og mos brene med en stavmikser. Sil blandinen over en sikt, og ha sirupen tilbake i kjelen. Kok i 10 minutter til s den tykner noe.

Sett kaldt.

Rett fr kaken skal serveres dypper du friske jordbr i sirupen og legger p toppen av kaken. Noe av sirupen kan helles over rett fr servering.

Smaker himmelsk:-)))



Ha en strlende helg videre:-)

-Anette-


Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 r og elsker bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter p kaker til bde hverdag og fest, desserter og mange ste fristelser. Alle er bakt og prvd frem av meg, s jeg hper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Sk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits