Oreo Kake

17.03.2014
20:05

I morgen fyller sønnen i huset 16 år, og hans favorittkake er Oreokake. Denne varianten liker han best, og den er veldig enkel å lage

Ingedienser:

450 g oreo kjeks

100 g smeltet smør

 

225 g philadelfiaost

2,5 dl melis

3,5 dl pisket krem

2 ss sukker

 

2 poser sjokolade mousse av ønsket merke (jeg liker melkesjokolade eller 70% sjokolade best)


Slik gjør du: 

Knus kjeksen i en food prosessor eller putt de i en pose og knus de med en kjevle.

Smelt smøret og bland inn.

Hell blandingen i en springform ca 24 cm i diameter og trykk ut jevnt til en bunn. Settes kaldt.

Pisk philadelfiaost og melis i en bolle og krem i en annen bolle.



Bland dette sammen og ha over bunnen

Lag sjokolademosse som angitt på pakken og bre dette over den hvite kremen.



Min sønn foretrekker den slik med kun 3 lag, mens Oreokake ofte lages med et lag av den hvite kremen på toppen til slutt også. 

Dette er smak og behag:-)



Kaken settes kaldt, og er best hvis du lager den dagen i forveien.

Da venter det pakker og kake på sengen i morgen, det er like stas hvert år syns nå jeg:-)))

God start på uken til dere alle sammen:)

 

New York Cheesecake med jordbær sirup

05.01.2014
00:52

I dag har vi bedt venner til middag, og etter tung julemat blir det i dag Thai papayasalat og kylling Panang curry. Elsker Thai mat med masse grønnsaker og mange smaker.

Jeg skulle vel kanskje holdt på den thailandske menyen til dessert også, men siden jeg elsker å bake kake ble det en New York cheesecake. Den er noe mektig, så jeg serverer den med friske jordbær og

jordbærsirup for en noe friskere variant. 



 

 Ingredienser: 

Bunn:

250 g Digestive kjeks

1 ss brunt sukker

150 g smeltet smør

 

Ostefyll:

800 g philadelfiaost

2,5 dl sukker

2 ss hvetemel

frø fra 2 vaniljestenger

4 store egg

 

Topping:

150 g rømme

150 g vaniljekesam

2 ss sukker

1 ss vaniljesukker

 

 

Slik gjør du:

Knus kjeksen i en food prosessor, bland inn sukker og smeltet smør.

Ha bakepapir i en rundt form kledd med bakepapir. Et tips er å lage høy kant med bakepapir da kaken kan heve noe under steking. Det er også lurt å dekke kantene med aluminiumsfolie, siden det kan renne

smeltet smør ned i bunnen på komfyren under steking hvis ikke formen er helt tett.

Sett bunnen i kjøleskapet.

 

Pisk sammen kremost og sukker i en mikser. tilsett mel og vaniljefrø og miks noen minutter.

Ha så i eggene, ett av gangen og miks 30 sekunder mellom hvert egg. 

Hell blandingen over bunnen, og stek på nederste rille, 180 grader i 1 time.

 

Ta kaken ut og la den avkjøle i 30 minutter. 

Lag toppingen ved å blande alle ingrediensene sammen i en bolle. Hell så over bunnen, og sett den tilbake i ovnen på lik varme i 15 minutter til.

 

Ta kaken ut og la den avkjøle helt, gjerne i kjøleskap over natten, IKKE ta den ut av formen.

Når kaken er blitt kald fjerner du formen og løfter kaken foriktig ut uten å snu den på hodet.

Jordbær sirup:

Ha 400 g frosne jordbær, 8 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Kok i 10 minutter.

Ta kjelen av platen og mos bærene med en stavmikser. Sil blandinen over en sikt, og ha sirupen tilbake i kjelen. Kok i 10 minutter til så den tykner noe.

Sett kaldt.

Rett før kaken skal serveres dypper du friske jordbær i sirupen og legger på toppen av kaken. Noe av sirupen kan helles over rett før servering.

Smaker himmelsk:-)))



Ha en strålende helg videre:-)

-Anette-

 


Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits