Chocolate heaven:-)

31.01.2014
19:58

Endelig fredag igjen, og i dag fikk jeg lyst til lage en nydelig sjokolade drm av en kake..pure heaven!

Denne kaken har en litt klissete bunn, og toppes med en fudge sjokoladekrem.

Den er enkel lage, men tar noe tid avkjle. Lag den gjerne dagen i forveien




Ingredienser:

Bunn:

100 g smeltet smr

2 egg

3 dl sukker

1,5 dl hvetemel

5 ss kakao

1ss vaniljesukker

1/2 ts salt

Sjokolade fudge glasur:

2 dl flte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

100 g mykt smr

100 g kokesjokolade



Slik gjr du:

Smelt smret i en kjele.

Pisk opp eggene lett i en kjkkenmaskin med stlvisp.




Ha i sukker, kakao, mel og vaniljesukker og pisk godt sammen. Hell i smeltet smr og pisk til en glatt rre.




Has i en rund springform, 24 cm i diameter.

Stek midt i ovnen, 175 grader i 20 minutter.

Avkjles i formen



S lager du sjokoladekremen.

Ha flte, sukker og sirup i en kjele og varm opp.

Brekk sjokoladen i biter og rr inn. Kok p svak varme i 15 minutter til den tykner noe.

Ta kjelen av platen og rr inn mykt smr. Settes til avkjling, men pass p at den ikke stivner.

Kremen skal fortsatt vre lunken og flytende nr du heller den over bunnen som fremdeles er i formen.

Settes i kjleskap i minst 3 timer eller over natten.

Jeg har laget "spiral" pynt i hvit sjokolade p denne kaken.

Smelt hvit sjokolade over vannbad. Pass p at det ikke kommer vann eller damp i sjokoladen, da vil den stivne.

Hvit sjokolade tler varme drlig, s ikke la den bli mer enn 40 grader varm.

Hell den s i en sprytepose, og klipp et lite hull.

Lag frst en spiral p kaken, begynn p midten og jobb deg utover. Spiralen trenger ikke vre jevn.

Benytt en ren smrekniv. Sett den i midten og dra forsiktig rett ut til kanten. "Del" kaken frst i 2, s 4-8-12 osv. Lag s mange deler du selv nsker.

Som litt ekstra pynt tok jeg resten av den hvite sjokoladen og smurte tynt p et bakepapir. Jeg smeltet noen biter mrk sjokolade i mikro, og tok 3-4 drper opp den hvite sjokoladen og smurte sammen med en gaffel for et marmorert mnster. Settes i fryseren til den stivner, brekk i biter og settes p kaken:-)



Mmmmmm..spist meg smkvalm p denne n..men gud s utrolig god denne kaken er!

Ha en strlende helg alle sammen:-)





Nyttrs kake

30.12.2013
23:50

rets siste dag feires ofte sammen med familie og venner, god mat, kaker og godt drikke hrer med. rets siste kake fortjener skinne litt, s jeg har i dag laget denne nyttrskaken som skal f bli med i selskap i morgen.

Denne kaken krever tid og tolmodighet, men er vel verdt det nr du kan sette den frem p kakebordet i morgen kveld. Kakebunnen er veldig saftig, og ikke s mektig i seg selv.

Kaken kan fylles med hva du nsker. Jeg har valgt en swiss meringue butter cream som jeg har smakstilsatt med villbringebr sirup og noen drper bringebr aroma. Den andre kremen er en fransk smrkrem

tilsatt smeltet mrk sjokolade.


Ingredienser til kakebunn:

5,5 dl hvetemel

5,5 dl sukker

2 dl kakao

2 ts natron

1,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

6 ss nytral olje

2,5 dl kefir

2,5 dl lunket vann

3 store egg

1 ss vanilje ekstrakt

Slik gjr du:

Bland det trre i en bolle, og ha alt det flytende ( olje, vann, kefir, vanilje og egg) i en miksebolle.

Miks lett sammen i 1 minutt. Sikt inn det trre og pisk i 2-3 minutter.

Stekes i to runde kakeformer, en bunn av gangen

180 grader, midt i ovnen i 30-35 minutter.

Kakebunnene m avkjles helt fr de deles. Et tips er hvelve hver bunn p en asjett og sett de i fryseren eller kjleskap.


Ingredienser til Swiss meringue butter cream:

8 eggehviter

400 g sukker

570 g smr (smret m ha ligget ute en time, IKKE lenger. Det er viktig at det er kaldt, men litt mykt)

2ss vaniljeekstrakt

2 ss bringebrsirup (kan slyfes)

20 drper bringebraroma (kan slyfes)

Slik gjr du:

Ha eggehviter og sukker i en bolle og sett den i en kjele med kokende vann. Pass p at det ikke kommer vann i bollen.

Rr med en hndvisp i 7-8 minutter til sukkeret har smeltet og blandingen blir glatt og tykkner.


Blandingen skal ha en temperatur p ca 50 grader.

Ha s blandingen over i en miksebolle og visp opp til en luftig tykk marengs.

Ha s i smaks ekstraktene du nsker og visp raskt inn.

Ha s i smret. Del det i terninger og tilsett en og en mens mikseren gr p middels hastighet.

Det kan se ut som kremen skiller seg underveis, men denne blandes fint sammen til slutt.


Ingredienser til smrkremen:

400 g smr

300 g melis

2 ss vaniljesukker

150 g smeltet og avkjlt mrk sjokolade

Slik gjr du:

Pisk smr og melis til en myk smrkrem.

Tilsett vaniljesukker og smeltet sjokolade.

Juster med melis for nsket tykkelse p kremen.


Nr bunnene er avkjlt, deler du de i to. Legg de p kakefat og fyll hver bunn med smrkrem, lagvis annen hver gang.

Dekk s kaken med sjokoladekrem til slutt.

Du kan gjerne pynte kaken med bare sjokoladekrem, men siden dette skal bli en nyttrskake dekket jeg kaken med hvit sukker pasta.

Pynten har jeg laget i sukkerpasta og penslet med spiselig slvpudder.

Jeg har brukt former fra cacas til bokstavene og snkrystallene.

"Slyfene" lages ved kjevle ut 4x6 cm kvadrater av sukkerpasta, s bretter jeg alle fire hjrnene innover for s klemme sammen endene. Da vil slyfen f en puteform. Jeg har satt de sammen med sm

rundinger stukket ut i sukkerpasta. De fikk litt spiselig lim p seg fr jeg dyppet de i en skl med strssel. Jeg vil lage et eget innlegg om kakepynting senere...

Hper dere alle fr en strlende nyttrsfeiring i morgen, og at noen av dere ble inspirert til lage en nyttrekake:-)

Klem - Anette

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 r og elsker bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter p kaker til bde hverdag og fest, desserter og mange ste fristelser. Alle er bakt og prvd frem av meg, s jeg hper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Sk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits