Chocolate heaven:-)

31.01.2014
19:58

Endelig fredag igjen, og i dag fikk jeg lyst til å lage en nydelig sjokolade drøm av en kake..pure heaven!

Denne kaken har en litt klissete bunn, og toppes med en fudge sjokoladekrem.

Den er enkel å lage, men tar noe tid å avkjøle. Lag den gjerne dagen i forveien




Ingredienser:

Bunn:

100 g smeltet smør

2 egg

3 dl sukker

1,5 dl hvetemel

5 ss kakao

1 ss vaniljesukker

1/2 ts salt

 

Sjokolade fudge glasur:

2 dl fløte

1 dl sukker

1 dl lys sirup

100 g mykt smør

100 g kokesjokolade

 



Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele.

Pisk opp eggene lett i en kjøkkenmaskin med stålvisp.




Ha i sukker, kakao, mel og vaniljesukker og pisk godt sammen. Hell i smeltet smør og pisk til en glatt røre.




Has i en rund springform, 24 cm i diameter.

Stek midt i ovnen, 175 grader i 20 minutter.

Avkjøles i formen



Så lager du sjokoladekremen.

Ha fløte, sukker og sirup i en kjele og varm opp.

 

Brekk sjokoladen i biter og rør inn. Kok på svak varme i 15 minutter til den tykner noe.

Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør. Settes til avkjøling, men pass på at den ikke stivner.

Kremen skal fortsatt være lunken og flytende når du heller den over bunnen som fremdeles er i formen.

Settes i kjøleskap i minst 3 timer eller over natten.

Jeg har laget "spiral" pynt i hvit sjokolade på denne kaken.

Smelt hvit sjokolade over vannbad. Pass på at det ikke kommer vann eller damp i sjokoladen, da vil den stivne.

Hvit sjokolade tåler varme dårlig, så ikke la den bli mer enn 40 grader varm.

Hell den så i en sprøytepose, og klipp et lite hull.

Lag først en spiral på kaken, begynn på midten og jobb deg utover. Spiralen trenger ikke være jevn.

Benytt en ren smørekniv. Sett den i midten og dra forsiktig rett ut til kanten. "Del" kaken først i 2, så 4-8-12 osv. Lag så mange deler du selv ønsker.

Som litt ekstra pynt tok jeg resten av den hvite sjokoladen og smurte tynt på et bakepapir. Jeg smeltet noen biter mørk sjokolade i mikro, og tok 3-4 dråper oppå den hvite sjokoladen og smurte sammen med en gaffel for et marmorert mønster. Settes i fryseren til den stivner, brekk i biter og settes på kaken:-)



Mmmmmm..spist meg småkvalm på denne nå..men gud så utrolig god denne kaken er!

Ha en strålende helg alle sammen:-)





 

Nyttårs kake

30.12.2013
23:50

Årets siste dag feires ofte sammen med familie og venner, god mat, kaker og godt drikke hører med. Årets siste kake fortjener å skinne litt, så jeg har i dag laget denne nyttårskaken som skal få bli med i selskap i morgen.

Denne kaken krever tid og tolmodighet, men er vel verdt det når du kan sette den frem på kakebordet i morgen kveld. Kakebunnen er veldig saftig, og ikke så mektig i seg selv.

Kaken kan fylles med hva du ønsker. Jeg har valgt en swiss meringue butter cream som jeg har smakstilsatt med villbringebær sirup og noen dråper bringebær aroma. Den andre kremen er en fransk smørkrem

tilsatt smeltet mørk sjokolade. 


Ingredienser til kakebunn: 

5,5 dl hvetemel

5,5 dl sukker

2 dl kakao

2 ts natron

1,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

6 ss nøytral olje

2,5 dl kefir

2,5 dl lunket vann

3 store egg

1 ss vanilje ekstrakt

 

Slik gjør du:

Bland det tørre i en bolle, og ha alt det flytende ( olje, vann, kefir, vanilje og egg) i en miksebolle.

Miks lett sammen i 1 minutt. Sikt inn det tørre og pisk i 2-3 minutter.

Stekes i to runde kakeformer, en bunn av gangen

180 grader, midt i ovnen i 30-35 minutter. 

Kakebunnene må avkjøles helt før de deles. Et tips er å hvelve hver bunn på en asjett og sett de i fryseren eller kjøleskap. 

 

 


Ingredienser til Swiss meringue butter cream:

8 eggehviter

400 g sukker

570 g smør (smøret må ha ligget ute en time, IKKE lenger. Det er viktig at det er kaldt, men litt mykt)

2ss vaniljeekstrakt

2 ss bringebærsirup (kan sløyfes)

20 dråper bringebæraroma (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Ha eggehviter og sukker i en bolle og sett den i en kjele med kokende vann. Pass på at det ikke kommer vann i bollen.

Rør med en håndvisp i 7-8 minutter til sukkeret har smeltet og blandingen blir glatt og tykkner.


Blandingen skal ha en temperatur på ca 50 grader.

Ha så blandingen over i en miksebolle og visp opp til en luftig tykk marengs.

Ha så i smaks ekstraktene du ønsker og visp raskt inn.

Ha så i smøret. Del det i terninger og tilsett en og en mens mikseren går på middels hastighet. 

Det kan se ut som kremen skiller seg underveis, men denne blandes fint sammen til slutt.


Ingredienser til smørkremen:

400 g smør

300 g melis

2 ss vaniljesukker

150 g smeltet og avkjølt mørk sjokolade

Slik gjør du:

Pisk smør og melis til en myk smørkrem. 

Tilsett vaniljesukker og smeltet sjokolade.

Juster med melis for ønsket tykkelse på kremen.


Når bunnene er avkjølt, deler du de i to. Legg de på kakefat og fyll hver bunn med smørkrem, lagvis annen hver gang.

Dekk så kaken med sjokoladekrem til slutt.

Du kan gjerne pynte kaken med bare sjokoladekrem, men siden dette skal bli en nyttårskake dekket jeg kaken med hvit sukker pasta.

Pynten har jeg laget i sukkerpasta og penslet med spiselig sølvpudder. 

Jeg har brukt former fra cacas til bokstavene og snøkrystallene.

"Sløyfene" lages ved å kjevle ut 4x6 cm kvadrater av sukkerpasta, så bretter jeg alle fire hjørnene innover for så å klemme sammen endene. Da vil sløyfen få en puteform. Jeg har satt de sammen med små

rundinger stukket ut i sukkerpasta. De fikk litt spiselig lim på seg før jeg dyppet de i en skål med strøssel.  Jeg vil lage et eget innlegg om kakepynting senere...

Håper dere alle får en strålende nyttårsfeiring i morgen, og at noen av dere ble inspirert til å lage en nyttårekake:-)

Klem - Anette

 

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits