Vannbakkels - Choux a`la cre`me

10.05.2014
21:00

Denne baksten er typisk franks. Et lett bakverk som er crispy på utsiden og luftig inni. Den fylles med en lett krem med vanilje, melisdryss eller smeltet sjokolade. 

Ingredienser:

5 dl vann

250 g smør i terninger

250 g mel

en klype salt

5 egg


Kok opp vann og smør i en kjele. Ta det raskt av platen og la smøret smelte. Vannet må ikke koke, da fordamper mye av væsken.Tilsett melet og rør kraftig. Ta kjelen tilbake på middels varme og rør kraftig til deigen slipper kantene og blir en jevn klump, ca 1 minutt. 

La deigen hvile i en kald miksebolle i ca 10 minutter. Vend om i deigen noen ganger så varmen fordamper og deigen blir mer lunken.

Ha den over i en kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser

Ha i ett egg av gangen, lett sammenpisket. Etter det fjerde egget sjekker du konsistensen på deigen. Den skal være fast og bare dette rett av sleiva.

Er deigen for fast enda, tilsetter du litt og litt av det siste sammenpiskede egget. Pass på! Blir deigen for løs og renner av sleiva er den for løs og vil falle sammen.

Deigen skal være så tykk at den holder formen når du sprøyter den på bakepapir

Ha deigen i en sprøytepose med rund tipp eller "blomster" tipp for å lage runde rosetter på bakepapirkledd langpanne. 

Denne oppskriften holder til ca 25 stk

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Det er viktig og IKKE åpne døra på komfyren før de er nesten ferdigstekt. Da vil det komme luft inn i ovnen og vannbakkelsen vil klappe sammen.

Kakene vil "svette" under steking. Små fukt bobler vil boble på overflaten. Når de ikke svetter lenger er de ferdig stekt.

Jeg måtte steke mine i 28 minutter, da de "svettet" etter 25 min. Slå av ovnen og la de kjøle seg av litt med døra åpen. Avkjøl de så på rist.

Når de er helt avkjølt deles de på midten og fylles med hva du ønsker.

En ekte Choux a`la cre`me fylles med pisket krem tilsatt litt sukker og vaniljeekstrakt

Ha en fin lørdag videre:-)

Cakefairy 35, Fet
Jeg heter Anette Lie, er 35 år og elsker å bake! Denne bloggen inneholder mine beste kakeoppskrifter, step by step bilder og bake ideer. Her vil dere finne oppskrifter på kaker til både hverdag og fest, desserter og mange søte fristelser. Alle er bakt og prøvd frem av meg, så jeg håper du lar deg friste:-)

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Design

Laget av Lisa

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Norske blogger

Lenker

hits